Home

Rens Koldenhof

Een blokfuit en een trompet! Dat waren de instrumenten waarmee ik mijn eerste muzikale stappen zette in Limburg. Na een tijdje alleen les te hebben gehad van Albert Belgers werd het toch tijd om met andere mensen samen te gaan spelen. Dat werd de Koninklijke harmonie Lentekrans uit het mooie plaatsje Linne. De lippen groeiden echter en daarom werd de trompet ingewisseld voor een trombone.
Gedurende de laatste jaren van mijn middelschooltijd deed ik ter voorbereiding op mijn univeristeits studie Muziekwetenschap, de LOI cursus Muziekleer. Dat kwam ter ore van de dirigent van de harmonie waarop mij de vraag werd gesteld of ik wist hoe een contrabas gestemd is. Het positieve antwoord op deze vraag, had tot gevolg dat er uit de kelder een oude contrabas tevoorschijn kwam en aan mij werd toevertrouwd. De jaren daarop gevolgden een klokkenspiel, vibrafoon, triangel, castanets, voor een dixieland orkestje een banjo en voor een popgroep een orgel en mijn Korg MS10.
In 1985 studeerde ik af als Musicoloog aan de Rijks Universiteit Utrecht met een zeer ruime ervaring als trombonist in diverse studenten orkesten en andere ad hoc ensembles.
Het duurde tot 1998 voordat de muziek weer de overhand nam als mijn vrije tijds besteding. Ik werd koordirigent van drie popkoren en kreeg de muzikale leiding over vier muziektheaterproductie van de stichting Met Meer Cultuur (MMC) in Borgercompagnie. Daarnaast ontwikkelde ik een bijna ziekelijke sympathie voor 4 snarige instrumenten; met name de ukelele.
In 2016 was Engelien een van de zangers voor de theaterproductie ´Heimwee van Tammo´ van de stichting Met Meer Cultuur en kwamen we aan de praat over wat een ieder na deze productie wilde gaan doen. Dat resulteerde in Onland; een muzikaal onontgonnen gebied dat langzaam maar zeker vorm krijgt.

Voor meer informatie over mijn muzikale bezigheden ga naar de website
Crazy Laurens.

Voor meer informatie mail naar Engelien van de Bunte of Rens Koldenhof.

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.


© Webdesign: H.L. Koldenhof (Tel: 06-52007941)